Over Ons

 

Wij zijn Jan en Stella Dekker en wonen op het prachtige eiland Texel.
samen met onze honden, katten en kippen.
Onze kinderen Shirley, Irene, Rosanne, en James wonen allemaal al zelfstandig.
Sinds januari 1999 hebben we de kennelnaam Shirroja de naam bestaat uit de eerste twee letters van de namen van onze vier kinderen.
En zo nu en dan hebben onze honden een nest pups.
Geheel volgens de door de rasvereniging gestelde eisen.
Wij vinden bij onze honden, karakter, gezondheid, socialisatie en schoonheid erg belangrijk.
Voor al deze zaken proberen we het woord uitmuntend te kunnen zetten.

 

Mijn eerste hond een Duitse Herder kocht ik in 1968, zij was een slecht gesocialiseerde hond, dus naar de honden training, die in die tijd nog in de kinderschoenen stond.
Vanaf die tijd ben ik bezeten van het hondentraining virus. Ik heb Gedrag en Gehoorzaamheids training en africhting bij de VDH gevolgd met mijn Duitse herders. Schapen drijven, Behendigheid en Engelse Obedience training heb ik met mijn Border Collies gedaan. Vanaf 1969 tot 2007 organiseerde en gaf ik gehoorzaamheidtrainingen.
Na het behalen van het Vakbekwaamheidexamen van het honden en kattenbesluit zijn we ook een klein maar kwalitatief hoogwaardig hondenpension begonnen. Het honden trimmen/toiletteren doe ik nu al zo'n 30 jaar met veel plezier, daardoor zien onze maltezers en shelties er meestal goed verzorgd uit.

 

We gaan naar een nieuwe fase in ons leven.

De boerderij Ruimzicht waar we meer als 30 jaar met veel plezier gewoond hebben gaan we verruilen voor een gelijkvloerse bungalow in Den Burg. Vanwege onze leeftijd en gezondheids probleemen is dit een noodzakelijke stap. We zullen waarschijnlijk in april 2021 verhuizen en dan ook ons laatste nestje pups krijgen. Deze zijn van Poedel Ginger en Jup.